Mesai Saati

Pazartesi - Ctesi: 09.00 -18.00

Destek

0(212)909 9 330

Email

info@linatech.com.tr

Günümüzde İhtiyacı sıklaşan kamera sistemleri 3 çeşide ayrılır ;
1-Analog Sistem
2-Analog HD Sistem
3-IP Kamera Sistem
Linatech yapılan ücretsiz keşfe istinaden yerinize uygun sistemi projelendirilip sistem gereksinimlerini tarafınıza sunarak güvenlik seviyesi en üst düzeye çıkartır.
3 Ayrı sistemde Mobil Uygulama üzerinden izleme mevuttur. Fakat görüntü kalitesi yukarıda sıralanan 2 ve 3 nolu sistemde HD olarak ayrılmıştır.


Ip Kamera Özellikleri

 

IP Kamera Nedir?

              IP kamera üzerinde bulunan sensörler sayesinde görüntüyü yakalar. Bu görüntüleri dijital veri haline getirir sonrasında ise ağ yardımı ile görüntüleri ilgili kişiye gönderir. Bu kameranın asıl özelliği ve çalışma prensibi görüntüyü alıcıya anlık olarak iletmektir. Kamera üzerinden gönderilen görüntüye ve sese anlık olarak her türlü cihazdan (bilgisayar, telefon, tablet) ulaşılabilir. ıp network kamera sistemleri çalışmak için kayıt cihazına veya kart gibi ekstra bir aparata ihtiyaç duymaz. İnternet ve ağ üzerinden kameraya hızla erişim sağlanabilir.

             Genel olarak ise kullanım türlerine göre kablolu ıp network kamera sistemleri ve kablosuz ıp network kamera sistemleri olmak üzere ikiye ayrılır. Bu kameralar programlanabilir bir yapıdadır. Bu cihaz görüntü depolayabilir, hareket algılayabilir bunun yanında hırsızlık, yangın vs. acil durumlarda alarm şeklinde de programlanabilir.

              IP kameranın çalışma prensibi kısaca şöyle özetlenebilir; IP kameranın lensinde ve sensöründe görüntü algılanır ve elektrik sinyaline çevrilir. Bu elektrik sinyali kamera içerisinde bulunan dahili işlemciye gönderilir. Analog olarak gelen bu elektrik sinyalini işlemci dijital sinyale dönüştürür. Dijital sinyal tercihe göre anlık olarak görüntülenebilir veya kayıt altına alınabilir.

 IP kameraların birçok avantajı vardır. Bunların başında programlamaya açık oluşları ve bakım maliyetlerinin düşük oluşu gelir.

 

 CCTV

              CCTV sistemleri kameralar aracılığı ile aldıkları görüntüyü bir konuma iletirler. CCTV sistemleri genel olarak güvenlik amaçlı kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra trafik kontrolü, tehlikeli bir bölgenin izlenmesi de CCTV sistemi ile gerçekleştirilir. Bu sistemin kullanım alanı oldukça geniştir. Genel olarak kullanım alanları ise; fabrikalarda ürün kalite kontrolü, toplu taşıma kalitesini ve güvenliğini arttırma, kötü niyetli insanların tespit edilmesi, tiyatro ve konferans salonu gibi gösterimlerde farklı açılardan görüntü elde edilmesi olarak sıralanabilir.

              Kameranın kablolar aracılığı ile televizyon veya bir monitöre bağlanması ile CCTV sistemi oluşturulur. Gelişmiş sistemlerde kamera ve monitör gibi temel ekipmanların yanında lens, switch, kayıt cihazı gibi parçalar bulunmaktadır. Bu sistemler programlanabilir özellikleri sayesinde hayatın daha birçok alanına da entegre edilebilir. İşletmeler ve bireysel müşterilerinin ihtiyaçlarına göre CCTV sistemleri şekillendirilebilir.