Kablosuz Yerel Alan Ağ sistemlerinin avantajlarının yanı sıra bazı dezavantajları da mevcuttur. Başlangıçta olan sorunlardan ürün çeşitliliği, standartlaşma, maliyet ve frekans tahsisi gibi konular zamanla nispeten hal olmuştur. Ancak aşağıda belirtilen sorunlar halen kullanıcılar için dezavantaj olarak durmaktadır.
Kablosuz sistemler kullanıcılara büyük avantajlar sunarken güvenlik açısından ise dezavantajlar yaratmaktadır. Çünkü havada serbestçe yayılan RF ışınlarının dinlenmesini önlemek, kötü niyetli saldırıları engellemek ve izinsiz kullanımların karşısının alınması için güvenlik sistemine ihtiyaç duyulmaktadır. Yapılan araştırmalara sayesinde bulunan çözümlere rağmen güvenlik tam şekilde sağlanamamaktadır. Fakat son yıllarda geliştirilen güvenlik sistemleri, kablolu ağlardakine eşdeğer bir güvenlik vaat etmektedir.
Kablosuz çalışma mantığı genellikle enterferansa açıktır fakat özel frekanslar kullanan sistemlerin enterferansa uğrama olasılığı daha azdır. Ayrıca frekanslar enterferansa
maruz kaldığında ilgili kurum tarafından sebebi tespit edilerek giderilir. WLAN sistemlerinde çoğunlukla ISM frekans bandı kullanılır ve kullanım şartlarına göre enterferansa uğramaktan şikayet etme hakları da yoktur. WLAN sistemlerinin enterferansa uğramalarına sebep bulundukları bölgeye göre çalışan sistemlerin artması, yakın noktalara AP’lerin kurulması, bölgede başka kablosuz sistemlerin olması ya da bölgedeki WLAN sistemleri olabilir.
WLAN Sistemlerinin bir diğer dezavantajı ise kapsama alanı yani iletişim mesafesinin kısıtlı olmasıdır. WLAN sistemlerinin kapalı alanlarda mesafesi 100 m civarındadır. Açık alanlarda ise bu mesafe 300 m civarına kadar yükselmektedir. Buna sebep ullanılan frekans bandı ve standartların müsaade ettiği kısıtlı çıkış gücüdür. Ayrıca ev ortamlarında duvar ve mobilya gibi fiziksel engellerin fazla olması durumunda mesafe 10 metreye kadar da düşebilmektedir (Kadakoğlu, 2010). WLAN sistemlerinde kesintisiz ve başarılı bir iletişim kurmak için AP’leri uygun yerlere ve yeterli sayıda yerleştirmek lazımdır. Örnek olarak İstanbul İstiklal Caddesinde Cadde boyunca her 30 m aralıklarla konulan 29 adet AP’i göstere biliriz. Daha küçük alanlarda ise bir tane AP’nin yettiği de görülmektedir.